Obaveštenje Kolačići se koriste na ovoj web stranici kako bi pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite, pretpostavljamo da se slažete da primate kolačiće sa ove web lokacije. OK
RUSKA APOTEKA KAPILAR

DIABET 2- dodatak ishrani

bolesti jetre i žučnih puteva, diabetes, holesterol, imunitet, mršavljenje, stres i depresija

875.00 RSD
RUSAP0352
+

Šta je Diabet 2?

Diabet 2 je razvijen, proizveden i klinički ispitan, kao preparat novog koncepta u prevenciji i lečenju metaboličkih bolesti. Namenjen je da deluje na osnovu etiologiju zbog kojih nastaju arterioskleroza i tip 2 dijabetes.

Preparat je prirodnog porekla iz ječma namenjen ljudskoj ishrani.

Preciznim kliničkim ispitivanjima dokazani su:

 • visoka metabolička efikasnost,
 • dobra podnošljivost i
 • odsustvo štetnih efekata.

Koje su glavne odlike Diabeta 2?

Delujući na suštinu (etiologiju) arterioskleroze i tip 2 dijabetesa, glavnih uzročnika razbolevanja, invalidnosti i smrtnosti u savremenom svetu, obezbeđuje se primarna medicinska pozicija i širi društveni značaj. U svemu tome, primat i ekskluzivnost preparata Diabet 2 određuju još i činjenice, da do sada primenjivani medikamenti slične metaboličke efikasnosti ne postoje.

U istraživanjima stepena metaboličke efikasnosti primenjivani su najviši standardi kliničkih istraživanja, na Klinici za endokrinologiju VMA (1996-2001), koji se koriste u medicinskoj praksi za proveru kvaliteta lekovitih supstanci. Rezultati takvih prospektivnih, kontrolisanih kliničkih istraživanja imaju snagu dokumentovanih medicinskih dokaza, koje nije moguće, na stručnom planu, osporavati ili relativizovati.

Dokazana je visoka metabolička efikasnost preparata, u svim stanjima i stepenima poremećenog metabolizma (insulinske rezistencije), zbog kojih nastaju i razvijaju se procesi arterioskleroze i tip 2 dijabetesa. Ostvaruje se suštinsko i sinhronizovano, ubrzavanje odnosno olakšano odvijanje (poboljšavanje), metaboličkih procesa organizma. Bitno je da se sve postiže značajno manjim količinama angažovanog insulina (uštedom), čime se organizam štiti od aretrioskleroze, a pankreas od daljeg i štetnog iscrpljivanja.

Kako deluje Diabet 2?

Suštinskim delovanjem na insulinsku rezistenciju (blokadu), koja je u korenu svih zavisnih metaboličkih dešavanja, uzročnika u nastanku navedenih i teških bolesti, daju mu moć preveniranja, ali i efikasnog racionalnog lečenja. Po prvi put samo jednim preparatom, ostvarujmo široku lepezu, zdravstveno povoljnih efekata.

Delujući na uzrok uklanjaju se, ili ublažavaju sve brojne posledice.

Koji su efekti korišćenja?

Redovnom primenom Diabet 2, ostvaruju se dokazano:

 • Smanjenje insulinske rezistencije, osnovnog uzroka za nastanak arterioskleroze (srčana slabost, infarkt, šlog, poremećaji cirkulacije i sl.).
 • Smanjuje potrebne količine izlučenog insulina, povećavajući njegovu efikasnost. Manjim količinama insulina uspostavlja se metabolički optimum za sve okolnosti.
 • Poboljšava način i kvalitet korišćenja šećera u organizmu, u aktivnostima i mirovanju.
 • Kod dijabetičara smanjuje hiperglikemiju i stabilno poboljšava kvalitet glikoregulacije, bez mogućih hipoglikemija.
 • Ubrzava metabolizam masti; smanjuje trigliceride i holesterol uz povećavanje zaštitnih HDL frakcija. Po toj osnovi koriguje ili ublažava aterogenezni potencijal svih masnih čestica cirkulacije (štiti od arterioskleroze).
 • Doprinosi normalizaciji povišenog krvnog pritiska.
 • Štiti funkciju jetre od prekomernog gomilanja masti (masna jetra).
 • Olakšava gubitak suvišnih kilograma u gojaznosti, ubrzavanjem metaboličkih procesa, smanjivanjem insulinemija i boljom kontrolom apetita.
 • Proizvodi osećaj boljeg kvaliteta zdravlja, radne energije i ublažavanja tegoba.

Koje su indikacije za primenu Diabet 2?

Zbog načina delovanja i dokazane visoke efikasnosti može se primenjivati u terapiji:

 • Poremećaja metabolizma šećera u tip 2 dijabetesu.
 • Svih poremećaja metabolizma masti.
 • Povišenog krvnog pritiska, posebno u gojaznih i sa metaboličkim poremećajima.
 • U lečenju gojaznosti
 • U cilju prevencije kod porodične sklonosti za kardiovaskularne bolesti i dijabetes.
 • U korigovanju metaboličkih posledica (rizika za zdravlje) kod policističnih jajnika.
 • Umanjenju štetnih metaboličkih posledica sedenternosti, pušenja i stresa.
 • Farmakološka podrška u programima revitalizacije, očuvanja i unapređenja zdravlja.

Kakva su dosadašnja iskustva u korišćenju Diabeta 2?

Nisu ustanovljene neželjene reakcije i štetni efekti tokom primene Diabet 2. Svi ispitanici i dugogodišnji korisnici ovog preparata, neguju izrazito pozitivan emocionalni odnos i stabilnu, individualnu motivaciju prema redovnom uzimanju. Pored dokazanih i doživljenih povoljnih metaboličkih efekata, visoko cene njegovo prirodno poreklo, bogat mineralni i vitaminski sastav sa funkcionalno vrednim i delotvornim vlaknima.

Zbog toga, redovnom primenom Diabet 2, pored uklanjanja ili osetnijeg smanjenja brojnih smetnji i tegoba, proizvodi se osećaj uvećavanja moći u telesnom i mentalnom funkcionisanju, što se doživljava kao nov kvalitet življenja.

Kod obolelih od tip 2 dijabetesa postiže se značajno i stabilnije poboljšavanje glikoregulacije uz korigovanje pratećih poremećaja metabolizma masti. Ostvaruju se i značajni efekti na regulisanje povišenog krvnog pritiska.

Dokazana je delotvornost u lečenju gojaznosti, jer umanjuje osećaj apetita i ubrzava odvijanje svih metaboličkih procesa koji su u gojaznih generalno usporeni. Zbog toga, umanjuju se i zdravstveno štetne metaboličke posledice u ovih osoba. Olakšano se gube kilogrami.

U čemu su prednosti Diabet 2 u odnosu na druge medikamente?

Svojim suštinskim delovanjem na uzrok problema (bolesti), omogućava, bitne zdravstvene efekte i terapijske prednosti;

 • Po prvi put, u medicinskoj praksi, moguće su ciljane, profesionalno vođene i adekvatno kontrolisane, preventivno usmerene aktivnosti i kampanje za sve ugrožene kategorije stanovništva.
 • Takvim lečenjem obezbeđuje se veća zdravstvena korist i bolja životna prognoza.

Ostvaruje se efikasnijejeftinije lečenje.

Individualne terapijske liste (opterećenje lekovima) mogu se staviti pod kontrolu i sasvim racionalizovati.

Da li je Diabet 2 zamena za druge medikamente?

Diabet 2 po svojim terapijskim efektima može zameniti mnoge lekove, ili smanjiti njihovu dnevnu terapijsku dozu. Omogućava rešavanje zdravstvenih problema „gomilanja“ lekova kod mnogih. Ni jedan do sada proizvedeni lek, ne može, na pravi način, zameniti terapijsku vrednost i moć Diabet 2.

Može li se Diabet 2 koristiti uz druge lekove?

Primena Diabet 2 ne ometa ili ograničava primenu i dejstvo drugih medikamenata. Važno je znati da njegova primena, u nekim slučajevima, zahteva adekvatno korigovanje (smanjenje) doze primenjivanog leka, posebno u onih koji se koriste za poboljšavanje metabolizma šećera i masti, ili regulisanja povišenog krvnog pritiska.

Na tržištu je dostupan kao Diabet 2 i Diabet 2 Green. Metabolički aktivna supstanca (ispitano efikasna) u obe formulacije je identična, što omogućava personalizovan izbor svakog korisnika, ali i mogućnost kombinovanja (zamene) jednog preparata drugim, bez umanjene efikasnosti primene u kontinuitetu. Moguća smanjena tolerancija na ukus osnovne formulacije, uspešno je prevaziđena dodatnim, metabolički pogodnim prirodnim supstancama adekvatnog ukusa.

Način upotrebe:

Diabet 2* se uzima redovno, tri puta dnevno, po jedna kafena kašičica (oko 5 g), razmućen u čaši jogurta, mleka ili voćnog soka, ne toplijeg od 30 stepeni, na prazan stomak, 1 h pre jela.

Napomena: 

Ne treba prekoračiti preporučenu dozu. Dodatak ishrani nije zamena za uravnoteženu i izbalansiranu ishranu.

Ispitao i preporučuje Prof. dr Radosav Dragojević, endokrinolog

Proizvod je proizveden u Srbiji

Izdvajamo iz ponude

480.00 RSD
1,100.00 RSD
820.00 RSD
1,900.00 RSD