Obaveštenje Kolačići se koriste na ovoj web stranici kako bi pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite, pretpostavljamo da se slažete da primate kolačiće sa ove web lokacije. OK
RUSKA APOTEKA KAPILAR

Vitamin D3- uljne kapi, 10 ml

250.00 RSD
RUSAP0421
+

Osnovna fiziološka funkcija Vitamina D je održavanje optimalnog nivoa kalcijuma i fosfora, kao i regulacija njihovog metabolizma u kostima.


Nedostatak Vitamina D izaziva pojavu rahitisa kod dece, kao i osteomalaciju kod odraslih.


Vitamin D je osim za pravilan rast kostiju i zuba, potreban i za dobar rad mišića i nervnog sistema. Imunološkom sistemu je potreban vitamin D za borbu protiv bakterija i virusa. Zajedno sa kalcijumom, vitamin D pomaže zaštiti starijih osoba od osteoporoze. Vitamin D se nalazi u ćelijama širom tela i važan je za njihov pravilan rad.


Dokazano je da vitamin D deluje zaštitno na ćelijsku DNK i na taj način učestvuje u prevenciji onkoloških bolesti.


Studije pokazuju da su nivoi vitamina D3 niži kod ljudi koji imaju hipotireidizam. Pošto je vitamin D3 neophodan za proizvodnju tireoidnih hormona i pošto je važan imuno modulator koji je uključen u stotine fizioloških procesa u telu – uključujući izgradnju kostiju, regulaciju šećera u krvi, energiju – važno je imati optimalan nivo vitamina D3 između 50-80 ng/mL. U nekim slučajevima, vitamin D je nedostajuća karika kada već postoji suplementacija tireoidnim hormonima, jer se doza hormona često menja, ili se ne vide rezultati. Pre započinjanja suplementacije vitaminom D optimalno je testirati nivo vitamin D.


 Sastav: Ulje koštica grožđa, Vitamin D3 (holekalciferol) 


Pakovanje: Vodeni rastvor od 10 ml


 Doziranje:

  • Odrasli: 1 kap dnevno
  • Odojčad do .godine života: 2 kapi dnevno

Izdvajamo iz ponude

480.00 RSD
1,100.00 RSD
820.00 RSD
1,900.00 RSD