Obaveštenje Kolačići se koriste na ovoj web stranici kako bi pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite, pretpostavljamo da se slažete da primate kolačiće sa ove web lokacije. OK
RUSKA APOTEKA KAPILAR

TIROIDMIN-Smanjuje lučenje štitne žlezde

štitna žlezda

1,085.00 RSD
RUSAP0303
+

Altajsko lekovito bilje koje ulazi u sasatav fitokompleksa TIROIDMIN pomaže u regulisanju hipertireoze – povećanog rada štitne žlezde, odnosno prekomernog lučenja hormona štitne žlezde u organizmu. Upotrebom ovog fitokompleksa utiče se na smanjenje lučenja tiroide.

Ovaj fitokompleks, kao i ostale biljne mešavine, osmislila je grupa doktora iz Altajskog fitocentra „Alfit“ koji već 15 godina vodi dr. sci. med, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta Sergej Valerijevič Korepanov. Doktor Korepanov je autor više monografija na temu lekovitog bilja i njegove primene u korigovanju različitih zdravstvenih stanja, a sam doktor bavi se proučavanjem lekovitog bilja već 30 godina.

Retko i endemsko lekovito altajsko bilje koje se sakuplja u stepskim i planinskim predelima, poznato je po svojoj čistoći i izvanrednim aktivnim komponentama. Primena lekovitog bilja se u praksi pokazala kao bezbedan i pouzdan način korigovanja različitih stanja organizma, te je potpuno opravdana i u slučaju hiperfunkcije (povećane funkcije) štitne žlezde.

Sastav fitokompleksa TIROIDMIN

  • jurnica
  • glog
  • vranilovka
  • list divlje jagode
  • vrbovica

Jurnica smiruje centralni nervni sistem, ublažava razdražljivost, poboljšava san, ima opšte blagotvorno delovanje na endokrini sistem u celini.

Glog

Proizvodi od gloga u ruskoj narodnoj medicini primenjuju se od davnina za smanjenje rada štitne žlezde.

Vranilovka je biljka koja je izuzetna po svom delovanju na centralni nervni i endokrini sistem, poseduje izvanredna svojstva zbog svog bogatog hemijskog sastava, a u kineskoj medicini, kao i u tradicionalnoj ruskoj medicini, poznata je kao sredstvo od izuzetnog značaja za uravnoteženu funkciju štitne žlezde.

List divlje jagode nalazi se u sastavu čaja zbog svoje sposobnosti smanjivanja stepena apsorpcije joda od strane štitne žlezde.

Vrbovica ima izraženo umirujuće delovanje, poseduje antiupalnu komponentu u svom hemijskom sastavu, deluje kao spazmolitik a stoga poseduje i sposobnost umanjivanja bolova.

Terapijske indikacije:

U medicinskom centru „Alfit“ čaj je nezamenljiv deo svakodnevne terapije kod pacijenata sa problemima:

  • hipertireoze;
  • tireotoksikoze;
  • hiperplazije štitne žlezde;
  • uvećane štitne žlezde;
  • formiranja čvorova u tkivu štitne žlezde.

Način primene:

Jedan briket preliti šoljom kipuće vode i ostaviti da odstoji najmanje 8-10 minuta.

Piti 2-4 čaše čaja dnevno u zavisnosti od individualnih potreba.

Kontraindikacije:

Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda.

Napomena:

Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije.

Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju.

Proizvod nije lek.

Proizvođač: Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

 

Izdvajamo iz ponude

489.00 RSD
755.00 RSD